Bölüm Uzmanlık Dağılımı
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ UZMANLIK DAĞILIM TABLOSU
Akademik Birimler
Hukuk Bilimleri
Dr. Öğr. Üyesi Osman TEKİR
Kentleşme ve Çevre Sorunları
Doç. Dr. Ahmet BARBAK
Prof. Dr. Neslihan DEMİRTAŞ MİLZ
Dr. Öğr. Üyesi Duygu KAŞDOĞAN
Siyaset Bilimi
Doç. Dr. Buğra KALKAN
Doç. Dr. Gül ARIKAN AKDAĞ
Doç. Dr. İrem ÖZGÖREN KINLI
Arş.Gör. Dr. Aytaç ODACILAR
Arş. Gör. Pınar EBE GÜZGÜ
Yönetim Bilimi
Doç. Dr. Dilek MEMİŞOĞLU GÖKBINAR
Dr. Öğr. Üyesi Osman TEKİR
Arş. Gör. Derya AKTAŞ
Öğretim Üyesi Uzmanlık ve Çalışma Alanı (Tematik)
Prof. Dr. Neslihan Demirtaş-Milz
Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Neslihan Demirtaş-Milz’in doktora tez konusu Modernleşme Teorisine Referansla Türkiye’de Gecekondu İlişkilerine Eleştirel Bir Bakış incelemesidir. Doçentliğini Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre alanında alan Prof. Dr. Neslihan Demirtaş Milz, kent, soylulaştırma, neoliberal kentsel politika konularında uygulamalı araştırmalar yürütmektedir.
Doç. Dr. Dilek Memişoğlu Gökbınar
Yönetim Bilimi Anabilim Dalı Başkanı
Yönetim Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Dilek Memişoğlu Gökbınar’ın doktora tez konusu Sağlık Hizmetlerinde Yaşanan Dönüşüm ve Etkileri: Batı Akdeniz Bölgesi İl Merkezleri Örneği’dir. Doçentliğini Kamu Yönetimi alanında alan Memişoğlu Gökbınar kamu yönetimi ve yerel yönetim reformları, yönetişim, kamu politikaları, sağlıkta dönüşüm gibi alanlarda araştırmalar yürütmektedir.
Doç. Dr. Buğra Kalkan
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı
Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Başkanı
Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Buğra Kalkan’ın doktora tez konusu Klasik Liberalizm Geleneğinde Kendiliğinden Doğan Düzen Kavramının Gelişimi’dir. Kalkan doçentliğini Siyasal Hayat ve Kurumlar alanında almıştır. Araştırma alanları siyaset teorisi,, anayasa ve siyasi kurumlar ve Türk siyasal hayatıdır.
Doç. Dr. Gül Arıkan Akdağ
Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Gül Arıkan Akdağ doktora tezinde Kararsız seçmenlerin görevdeki mobilizasyonu: İstanbul'da seçmen-parti bağlantıları ve etnik oyların konsolidasyonu’dur. Arıkan Akdağ doçentliğini Siyaset Bilimi alanında almış olup klientelizm, Türk siyasal hayatı ve siyaset bilimi gibi alanlarda araştırmalarına devam etmektedir.
Doç. Dr. Ahmet Barbak
Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Başkanı
Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Ahmet Barbak, doktora tezinde Türkiye’de askeri yönetim alanının dönüşümünü incelemiştir. Doçentliğini Kamu Yönetimi alanında alan Doç. Dr. Ahmet Barbak, güvenlik, kamu güvenliği yönetimi, güvenlik yönetişimi ve reformu, kalkınma işbirliği konularında araştırmalar yürütmektedir.
Doç. Dr. İrem Özgören Kınlı
Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Doç. Dr. İrem Özgören Kınlı’nın doktora tezi Osmanlı elitinin eğlenceleri ve saray şenliklerinin figürasyonel analizi (16-19. Yüzyıl) hakkındadır. Özgören Kınlı doçentliğini Siyaset Bilimi alanında almıştır. Siyaset sosyolojisi, toplumsal cinsiyet ve figürasyonel sosyoloji alanlarında araştırmalarına devam etmektedir.
Doç. Dr. Mehtap Söyler
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı
Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Mehtap Söyler’in doktora tez konusu Türkiye’de Derin Devlet ve Demokratik Konsolidasyonun incelemesi hakkındadır. Doçentliğini Siyaset Bilimi alanında alan Doç. Dr. Mehtap Söyler, siyaset bilimi metodolojisi, Türk siyasal hayatı, karşılaştırmalı siyasal konularında uygulamalı araştırmalar yürütmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Osman Tekir
Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı
Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Doktora çalışması siyasi partiler ve yerel siyaset olup, şu andaki çalışmalarını yeni dünya düzeni ve bu düzende Türkiye’nin Orta Asya ve Afrika’daki dış politik açılımları üzerine yoğunlaştırmıştır
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Kaşdoğan
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı
Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Kaşdoğan, doktora tezinde Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde biyoekonomi sektörünün teknobilimsel ve politik gelişimini alglerden biyoenerji üretimine odaklanarak incelemiştir. Bilim ve Teknoloji Çalışmaları, Kentsel Politik Ekoloji ve Sosyokültürel Antropoloji alanlarında çalışmalarına devam eden Kaşdoğan, kent ve ekoloji, kentsel inovasyon, altyapı ve yurttaş bilimi konularında etnografik araştırmalar yürütmektedir.
Arş.Gör. Dr. Aytaç Odacılar
Siyaset Bilimi
Araş. Gör. Aytaç Odacılar’ın doktora tezi Türkiye’deki İslamcı Düşünüşte Bir Nevabit: İsmet Özelontoloji Üzerinden İslamcılık adlı çalışmadır. Siyaset Bilimi alanında Araştırma Görevlisi olan Odacılar siyasi düşünceler tarihi, siyaset sosyolojisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Arş.Gör. Derya Aktaş
Yönetim Bilimi
Araş. Gör. Derya Aktaş’ın yüksek lisans tezi Türkiye'de devlet memurlarının başarısının değerlendirilmesi: Milli Eğitim Bakanlığı örneği üzerinedir. Aktaş Yönetim Bilimleri alanında Araştırma Görevliliği yapmaktadır. İlgi alanları kamu yönetimi, blockchain ve kamu yönetimi alanlarındadır.
Arş. Gör. Pınar Ebe Güzgü
Araş. Gör. Pınar Ebe Güzgü yüksek lisans tezinde yoksulluğun kadınsılaşması üzerine çalışmıştır. Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olan Ebe Güzgü ekonomi-politik, toplumsal cinsiyet, yoksulluk alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.